Korrózióvédelem

Vállaljuk fémszerkezetek, tartályok külső és belső felülete, technológiai vezetékek tartószerkezetek, korrózióvédelmi munkáinak kivitelezését: lehet rozsdás felület, lehet erős vegyi hatás, a jól elvégzett felülettisztítás (gépi szemcseszórás v. kézi csiszolás) és ehhez igazodó bevonatrendszer tartós, esztétikus védelmet biztosít.

Az elvégzett munkára – a technológiától függően – 5-7 év garanciát vállalunk!

A korrózióvédelmi feladatok végzéséhez szükséges gépek, berendezések saját eszközként a rendelkezésünkre állnak és szakembereink is nagy tapasztalattal rendelkeznek e szakterületen.

Korrózió védelmi festések előtt minden esetben helyszíni állapotfelmérést végzünk a helyi igények és lehetőségek tisztázása céljából. Szemrevételezéssel megállapítjuk a régi bevonatrendszer tönkremenetelének (krétásodás, repedezettség, ridegedés, rétegleválás, átrozsdásodás stb.) mértékét. Rétegvastagság mérést, tapadás vizsgálatot végzünk, illetve egyéb szükséges vizsgálatokat.

Célunk a festési, felületvédelmi munkák hatékony, minőségi végrehajtása érdekében a helyi igényeknek leginkább megfelelő festék bevonatrendszer kiválasztása, a felhordási technológia kidolgozása.

A megtekintett műtárgy előzetes vizsgálata alapján, és az elvárt követelmények ismeretében technológia javaslat készül a felület-előkészítés módjára, a felhasználásra javasolt új bevonatrendszer típusára, a felhordás módjára, a javasolt új bevonatrendszer minimális rétegvastagságára.

Igény esetén referencia felületet készítünk, melynél az összes érdekelt fél képviselője (tulajdonos, üzemeltető, kivitelező, festékforgalmazó) jelen van és nyilatkozik arról, hogy a referencia festés megfelel az előírásoknak. A referencia felület készítésének célja, hogy ellenőrzött körülmények között kerüljön sor a próba festésre, és a későbbi hibák esetleges felmerülése esetén a felelősség egyértelműen tisztázható legyen.

A felületvédelmi munkát folyamatosan ellenőrizzük: környezeti körülményeket (levegő és tárgyhőmérséklet-, páratartalom mérése), a műtárgy felülettisztítását, minden egyes réteg festése után: nedves rétegvastagság mérést és,száraz rétegvastagság mérést valamint tapadás vizsgálatot végzünk.