Porfestés

2005-ben vettük használatba Porfestő üzemünket.

A porfestés napjaink modern festési technológiája. Az ipar számos területén: gépgyártás, fűtés, háztartás, autóipar, építőipar stb. területén alkalmazzák.

A festési eljárás során a zsírtalanított fémtárgyakra speciális porfestéket fújunk elektrosztatikus porfestő-pisztollyal. A porfestés során a pornak töltést adunk, a munkadarabot letesteljük. A fém tulajdonképpen magához vonzza a festékport, mely a fémre az elektrosztatikus környezet miatt rátapad.

A munkadarabokat univerzális konvejor pályán mozgatjuk a beégető kemencéhez, melyben a porfesték térhálósodik a fémfelületen, ez képezi a műanyag bevonatot. A kemencében cirkulációs ventilátorok biztosítják a megfelelő hőeloszlást. Hőfokszabályozása és a technológia vezérlése automatikus. Beégetési hőfok 180-200 °C, mely változhat a munkadarab vastagságától, minőségétől, egyéb paramétereitől.

A porszórásos technikával szabályozható a rétegvastagság 50-100 µm vastagságban.

A kész bevonat ellenálló képessége megfelel az oldószeres és az oldószer nélküli bevonatokénak.

A festés tartós és gyors. Az eljárás során nem használunk hígítót. Nincs ecset, nincs száradási idő. Az így lefestett munkadarabok legfontosabb tulajdonságai közé tartozik a magas kopásállóság, az időjárás viszontagságainak való ellenállóság és az esztétikus, igényes kivitel.

Egy szóval sokkal gyorsabb, tartósabb, kényelmesebb és olcsóbb megoldás a porfestés, porszórás, mint a fémek hagyományos festése.

Korlátot csak kemencénk mérete jelent, melynek befogadó mérete 6 m x 1,2 m x 1,6 m.


Üzemünk alkalmas széria munkák elvégzésére és egyedi igények kielégítésére is.

RAL színskálával dolgozunk. Minden RAL színárnyalat létezik kül és beltériben, ezenkívül matt, selyem, magas fényű, struktúr, dombor, effekt hatásokkal. A RAL szín árnyalaton kívül létezik egy speciális sorozat, dekoratív egyedi színekkel (metál, neon, zuzmara, kő, színes transzparens, stb.).